Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Procés participatiu de tria de l'escut municipal de l'EMD d'Arestui

Actualment,  l’EMD d’Arestui no té escut municipal que la representi segons la normativa oficial. No es coneixen ni consten antecedents històrics en matèria heràldica del poble d’Arestui.  És per aquest motiu que s’ha encarregat l’elaboració d’una proposta d’escut que tingui en consideració característiques distintives del lloc, el seu nom, els seus precedents històrics o la descripció geogràfica, tal i com estableix la normativa catalana en matèria d’heràldica i símbols d’ens locals.

DISSABTE 02 ABRIL 2022

Les cinc propostes d'escut municipal que sotmetem a la consideració del veïnat han estat elaborades pel Sr. Marc Antoni Balanza, membre de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, SAT del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i membre del Grup Cultural Lo Vent de Port de Peramea. 

Com podreu observar en el PROJECTE, les cinc propostes es basen en diferents elements:

  • El nom del poble, Arestui, format per dos ètims iberobascos. “Aritz” (roure, i per extensió, arbre) i “toi” (sufix col·lectivitzador). Per tant, el nom fa honor al seu emplaçament: “lloc d’abundants roures/arbres”.
  • La confluència del riu de Baiasca i el barranc de Culties
  • La simbologia de Sant Martí, a qui està dedicada l’església del poble.

 L'EMD d'Arestui  obre un procés participatiu perquè el veïnat pugui triar quina de les cinc propostes passarà a ser definitivament l’escut municipal que la representarà.  Els escuts proposats els trobareu exposats a la cartellera d'anuncis del poble i a la GUIA-RESUM a la pàgina web del poble. Cadascun d'ells té una petita explicació de la simbologia heràldica que incorpora.

La tria es durà a terme durant la setmana del 25 d'abril al 1 de maig en el marc de l'Aplec de Sant Jaume, seguint les següents bases.

  1. Cada casa habitada del poble podrà omplir un formulari (votació telemàtica) o dipositar una papereta (votació presencial) assenyalant una primera i una segona opció. Les opcions poden ser iguals o diferents.  
  2. Si una casa emet més d’un formulari o papereta es considerarà només la primera emesa i la resta es declararan nul·les.
  3. És podrà votar:
  • De manera presencial mitjançant papereta el dia 1 de maig, d' 11h a 13h a l'estudi del poble.
  • De manera telemàtica a través d'aquest FORMULARI  del 25 al 1 de maig.

Un cop fet el recompte dels vots, l'escut triat per majoria haurà de passar el tràmit d'aprovació per part del corresponent Departament de la Generalitat i ser publicat al DOGC.