Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou plànol guia per facilitar la mobilitat sostenible al Parc Natural de l’Alt Pirineu

El plànol guia inclou tota la regulació existent dels accessos al Parc a nivell cartogràfic i informació sobre el transport públic, els serveis de taxis, les àrees per autocaravanes i la normativa de circulació motoritzada entre altres

DIMARTS 21 SETEMBRE 2021

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb l’objectiu de millorar la informació disponible pels visitants que per diverses raons no poden accedir a peu al Parc i afavorir l’ús del transport públic i els desplaçaments de baix impacte ambiental, ha editat un plànol guia sobre la mobilitat sostenible al Parc.

El plànol guia inclou, entre altres informacions, les parades de transport públic més properes al Parc, els pobles on es poden llogar bicicletes BTT i BTT elèctriques, els punts de recàrrega per vehicles elèctrics, les àrees per autocaravanes o els contactes dels serveis de taxis locals.

A més a més, en els darrers anys, per garantir la conservació dels valors naturals i les activitats tradicionals del Parc i la seguretat dels visitants, els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades propietàries de les forests comunals han aprovat regulacions de les pistes de muntanya dels seus termes municipals. Algunes d’aquestes pistes tenen l’accés als visitants tancat durant tot l’any i, d’altres, només durant l’hivern, però aquesta informació es trobava dispersa i poc estructurada. Per facilitar la planificació dels trajectes amb vehicle 4x4, en aquest nou plànol guia, les pistes apareixen seguint un codi de colors segons el tipus de regulació. Amb l’objectiu de difondre i afavorir el compliment de la normativa vigent, també s’hi ha inclòs les normes bàsiques de circulació motoritzada al medi natural.

També s’hi explica la regulació de la muntanya d’Àreu i el sistema de reserva d’aparcament durant l’estiu, que s’ha implantat aquest mateix any, així com informació sobre l’accés a la muntanya de propietat particular de Lladorre i el servei d’excursions amb vehicle 4x4.