Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Memòria Històrica

La Memòria Històrica ens ajuda a posar en valor i a tractar amb respecte el passat dels pobles. Això és el que ha aconseguit la Noelia Marcial Ros, filla del poble d’Arestui. El seu treball de recerca pretén, a partir de 13 entrevistes emotives i plenes de records, homenatjar aquells veïns i veïnes anònims d’Arestui que van conviure en una època difícil marcada per l’èxode rural al Pallars Sobirà

DILLUNS 16 SETEMBRE 2019

MEMÒRIA HISTÒRICA: . L’èxode rural a Arestui i al Pallars Sobirà, Treball de recerca de Noelia Marcial Ros

“Ella havia comentat que nosaltres ja no hi moriríem en aquella casa, que la vida era massa dura en aquells pobles i que la joventut que pujava aleshores no hi voldria aguantar.

Maria Barbal i Farré, Pedra de tartera.

La Memòria Històrica   ens ajuda a posar en valor i a tractar amb respecte el passat dels pobles. Això és el que ha aconseguit la Noelia Marcial Ros, filla del poble d’Arestui.  El seu treball de recerca pretén, a partir de 13 entrevistes emotives i plenes de records, homenatjar aquells veïns i veïnes anònims d’Arestui que van conviure en una època difícil marcada per l’èxode rural al Pallars Sobirà

La mateixa Noelia ens convida a llegir el seu treball amb aquestes paraules:

“Benvolgut lector,

Aquest document que es troba entre les teves mans és un petit recull de la petita gran història del Pallars Sobirà, incidint especialment en el poble on tinc les meves arrels.

La lectura d’aquestes pàgines et conduirà a través del temps, a una època en que els avenços tecnològics eren pràcticament inexistents i l’esforç i suor dels nostres avantpassats pallaresos és el que va construir el futur que ara nosaltres coneixem.

La realització d’aquest treball m’ha donat la oportunitat d’homenatjar la meva terra, Arestui, un petit poble al vell mig d’una muntanya, oblidat per a molts i que val la pena conèixer. Un poble on he viscut els primers anys de vida i que es mereix que algú li doni veu per tal d’evitar que caigui en l’etern oblit.

Endinsa’t en la lectura d’aquestes pàgines, una experiència per conèixer, entendre i viure en primera persona l’ambient que es respirava a mitjans dels anys cinquanta i posa’t a la pell dels nostres predecessors.”

Noelia Marcial Ros

Fitxers adjunts