Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 d'octubre. Dia Internacional de les Dones Rurals

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals, l'Institut Català de la Dona presenta 'Dones Rurals. Dones de Lleida', un recull de biografies que visibilitza i reivindica les dones del món rural de Lleida que han estat referents per a altres dones i per a les seves comunitats i municipis.

DIVENDRES 15 OCTUBRE 2021

El llibre i l’exposició "Dones rurals, Dones de Lleida" recullen les biografies de 68 dones nascudes abans de 1940 a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran. El contingut s’ha pogut realitzar gràcies a les propostes i la informació facilitada per una cinquantena d’entitats de dones, culturals i veïnals i ens locals.

L’objectiu és reivindicar les aportacions socials realitzades per les dones i facilitar-ne el coneixement entre la ciutadania, especialment entre la població més jove. El llibre “Dones rurals, dones de Lleida” es farà arribar a les biblioteques i serveis educatius comarcals. 

El projecte tindrà continuïtat per la resta del territori català i també preveu la creació d’eines i recursos pedagògics que impulsaran que el jovent conegui les aportacions de les dones que han fet història en una comunitat.